Podzimní soustředění mládeže v Tachově 11/2019

22.11 – 24.11.2019 se v Tachově uskutečnilo již tradiční podzimní soustředění naší mládeže. Této akce se zúčastnilo 24 vybraných členů z mládežnického oddílu a 4 naši trenéři. Ubytováni jsme byli opět v Parkhotelu Tachov a plavat jsme chodili do zdejšího krytého bazénu. Ubytování v hotelu, strava i zázemí v bazénu bylo jako vždy vynikající.

Cílem víkendového pobytu bylo zdokonalení techniky plavání včetně záchranářského plavání (s pásem, s figurínou, dopomoc unavenému plavci, záchranářský kraul, …). Vylepšení plavecké techniky ve ztížených podmínkách ( hadry, poslepu, s cihlou, pukem, …). Na bazénu jsme aktivně strávili 9 hodin plaváním. Zkušenější v tomto čase odplavali i více jak 14 km.

Ve večerních hodinách proběhla výuka první pomoci na figuríně, včetně ukázky obvazové techniky na poraněné ruce – „modelka“ Bára Fusková, viz. fotografie v galerii. Velkou pochvalu si zaslouží Štefan Fuska, který připravil interaktivní zdravotnický test. Vítězem testu se stala Maruška Rozmušová. Z 20-ti otázek měla správně 17. Za tento výkon obdržela plavecký vak, který jistě při trénincích využije. Poděkování patří i Ondřejovi Černému a Janu Pokornému, kteří aktivně při teoretické části výuky PP pomáhali.

Celé soustředění proběhlo řádně dle předem připraveného programu a bez problémů. Děti i vedoucí byli spokojeni. Děkujeme všem za účast a vzorné chování. Dále děkujeme všem sponzorům za podporu.

Autor: Pavel Walta, předseda pobočného spolku VZS ČČK Sokolov

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *