Mistrovství ČR v bazénových disciplínách, Praha 4.12.-5.12.2021

Čtvrtého a pátého prosince jsme se s výběrem mládežnického oddílu VZS ČČK Sokolov zúčastnili Mistrovství České Republiky v bazénových disciplínách.

Uspět na těchto závodech není zrovna jednoduché, kromě všem známým záchranných plaveckých disciplín je součástí i tzv. disciplína SERC. Jde o simulovanou záchrannou akci, jejíž téma do poslední chvíle nikdo ze závodníků nezná. Organizátoři zinscenují životy ohrožující událost, kterou mají družstva záchranářů vyřešit. Letos měli mladí záchranáři za úkol zachránit muže, který zkolaboval na vodní atrakci na přehradě a současně pomoci i dvěma zachráncům, kteří se snažili muži pomoci, ale záchranná akce se jim vymkla z rukou a byli sami ohroženi na životě. Naše družstvo ve složení Ondřej Černý, Patrik Brabec a David Berka , vedené naší zkušenou závodníci Bárou Fuskovou obsadilo krásné 4 místo z celkového počtu 13-ti záchranářských družstev. Nejlepších výsledků dosáhli naši mladí záchranáři v záchranných plaveckých disciplínách v jednotlivcích i družstvech. V kategorii jednotlivců získal 4 zlaté medaile Vít Holub, 2 bronzové medaile získali opět Vít Holub a Ondřej Černý. V kategorii družstev získali 2 zlaté, 1 stříbrnou a 1 bronzovou naši závodníci Ondřej Černý, Patrick Brabec, David Berka, Vít Holub, Marie Francisková a Bára Fusková. Celkovým vítězem ve vodním záchranném sportu ve své kategorii a tím i mistrem České Republiky se stal Vít Holub, odchovanec Plaveckého klubu Baník Sokolov, který dokázal zkombinovat své plavecké dovednosti s dovednostmi záchranného plavání. Toto vynikající umístění je výsledkem úzké spolupráce mezi daným plaveckým klubem a naším pobočným spolkem. Vyzdvihnou musíme také velmi pěkné umístění Davida Berky, který obsadil 6 místo. Oba tito nadějní závodníci mají velkou naději být díky svým výsledkům nominováni na Mistrovství Evropy.

Děkujeme všem zúčastněným za příkladnou reprezentaci a blahopřejem k vynikajícím výsledkům.

Poděkování za pečlivou práci patří i trenérům Stanislavu Kaprovi za VZS ČČK Sokolov i Václavu Sobotkovi za Plavecký klub Baník Sokolov.

Děkujeme všem sponzorům a podporovatelům našeho pobočného spolku VZS ČČK Sokolov za přízeň.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *