Jarní soustředění mládeže

Od pátku 20.5 do neděle 22.5.2022 se uskutečnilo na koupališti Michal již tradiční jarní soustředění mládeže VZS ČČK Sokolov. Čtyřicet záchranářů z pobočných spolků Sokolov a Karlovy Vary si měli možnost na „volné“ vodě prověřit své znalosti a dovednosti, které získali během školního roku při trénincích v bazénu. Za dohledu našich kamarádů z klubu NAUTILUS CHODOV si vyzkoušeli potápění s přístrojem a osvojili si tak jeho základy. Zajezdili si na motorovém člunu a natrénovali základní záchranné praktiky na volné vodě pod dohledem našich instruktorů a trenérů.

Přestože se spalo ve stanech a v pátek se přes tábořiště přehnala nepříjemná bouřka, proběhlo soustředění velice úspěšně. Přispěl k tomu i zajímavě sestavený program, večerní grilování a světelná show, kterou si pro účastníky připravil Martin Schmidt.

Děkujeme všem zúčastněným za vzorné chování a sportovní nasazení, všem sponzorům za podporu a finanční příspěvky. Velký dík patří i klubu Nautilus z Chodova. A hlavně musíme poděkovat vedení pobočných spolků VZS ČČK Sokolov a Karlovy Vary za prvotřídní přípravu, vynikající organizaci a dohled.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *