Letní soustředění mládeže VZS ČČK Sokolov je za námi.

V termínu 26. až 28.května 2023 proběhlo ve spolupráci s VZS Karlovy Vary Jesenice letní soustředění našeho mládežnického oddílu. 7 trenérů a 32 dětí využilo v letošním roce zázemí koupaliště Dřenice a karlovarských vodních záchranářů na přehradě Jesenice. Účastníci si měli možnost vyzkoušet záchranné pomůcky používané na volné vodě i pro každého atraktivní jízdu na motorovém člunu. Co však musíme především vyzdvihnout, byla velmi zajímavá a poutavá přednáška Romana Skalického, zaměstnance IZS, který dokázal zaujmout a originálním způsobem vysvětlit provázanost IZS v Karlovarském kraji. Zároveň prakticky předvedl ukázku stabilizace zraněného cyklisty, jako účastníka dopravní nehody.

Tak jako vždy proběhlo soustředění bez problémů, všichni si pobyt na Jesenické přehradě užili a do budoucí praxe vodních záchranářů si odnesli řadu praktických i teoretických dovedností i znalostí.

Děkujeme správci koupaliště dřenice za poskytnuté zázemí, vodním záchranářům z Karlových Varů za spolupráci. Velký dík patří našim sponzorům a podporovatelům, bez kterých by naše činnost nebyla tak činorodá. Poděkování patří samozřejmě i našemu vedení a trenérům za dobře odvedenou práci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *